XXIX. tjedan kroz godinu / Nedjelja, 22. listopada 2017.

DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU
______________________________________________________

POČETAK  I RASPORED ŽUPNE KATEHEZE (VJERONAUKA)
MISIJSKA NEDJELJA
Svjetski dan misija obilježava se predzadnje nedjelje u listopadu, a utemeljio ga je papa Pio XI. 1926. godine. Cilj obilježavanja toga dana može se sažeti u želju za naviještanjem Radosne vijesti u područjima koja ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu, te nastojanje oko financijske i svake druge potpore ljudima u takvim misijskim dijelovima svijeta. Ove nedjelje, 22. listopada, nakon svih misa moći ćete dati svoj dobrotvorni prilog za misije. Podržimo misionare duhovno
____________________
HODOČAŠĆE MLADIH NAŠE ŽUPE U NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIPA U KARLOVCU
Već 330 godina je sv. Josip zaštitnik naše domovine. Budući da je povodom te obljetnice ova godina u Zagrebačkoj nadbiskupiji posvećena sv. Josipu, organiziramo hodočašće za mlade u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Termin hodočašća je 29 . listopada. Prijave i detaljnije obavijesti možete dobiti u župnom uredu ili kod župnika. Pozivamo sve srednjoškolce, studente i mlade na ovo hodočašće (zavjetno), na kojem ćemo posebno moliti za domovinu i mlade naše župe i njihovu budućnost. Molit ćemo zagovor i pomoć sv. Josipa da mladi u domovini pronađu radno mjesto, zasnuju brak blagoslovljen sakramentom ženidbe i izgrade dom ispunjen ljubavlju i djecom.
____________________
Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro
I ove se godine naš župni Caritas priključuje humanitarnoj akciji Caritasa zagrebačke nadbiskupije „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“. Tijekom ove akcije prodavat će se lampaši a prikupljena sredstava bit će namijenjena mladima koji nakon punoljetnosti napuštaju Caritasove domove. Jedan dio prikupljenih sredstava usmjerit će se i na pomóc socijalno ugroženim obiteljima iz naše župe. Lampaše ćete moći kupiti sljedeće nedjelje, 29. listopada, ispred crkve.
____________________
Utorak, 24. listopada / UTORAK SV. DOMINIKA
19.00 - Sveta misa sa zajedničkom molitvom večernje (iz časoslova)

Blago progonjenima zbog pravednosti; njihovo je kraljevstvo nebesko
Dominikansko laičko bratstvo Blaženog Augustina Kažotića sve vas od srca poziva na posljednje osmo u nizu predavanje o blaženstvima. Predavanje o 8. blaženstvu "Blago progonjenima zbog pravednosti; njihovo je kraljevstvo nebesko!" održat će fra Ivan Iko Mateljan u utorak, 24. 10. 2017. s početkom u 19.45 sati u dvorani ispod samostana.
____________________
Četvrtak, 26. listopada - Kapelica samostana u 20 sati / EUHARISTIJSKO KLANJANJE ZA MLADE
Bez ljubav, prvog ploda Duha Svetoga, sve postaje ništa
____________________
Subota, 28. listopada / SV. ŠIMUN I JUDA, apostoli
Blagdan. Svete mise u 7 i 19 sati.