Nedjelja, 14. 04. 2019. / CVJETNICA - C

 Ponedjeljak, 15. travnja, u 20 sati:
molitveni susret za mlade / „Otpusti nam naše grijehe kako mi otpuštamo dužnicima našim!"

Utorak, 16. travnja, u 20 sati:
susret za katekumene / priprava odraslih za sakramente kršćanske inicijacije

Srijeda, 17. travnja, u 20 sati:
Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i Ćiro Blažević na korizmenoj tribini kod dominikanaca
Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i bivši izbornik Miroslav Ćiro Blažević gosti su sedme korizmene tribine "Dati najbolje od sebe" u srijedu 17. travnja u 19.30 sati. Tribine se održavaju u multimedijalnoj dvorani Fr. Dominik Barač OP dominikanskoga samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici, Ivanićgradska 71 (raskrižje Ivanićgradske i Vukovarske ulice). Ovom tribinom završava ovogodišnji ciklus korizmenih tribina posvećen temi „Zašto vjerovati?" Voditelj tribina je fr. Anto Gavrić.

VAZMENO TRODNEVLJE

Četvrtak, 18. travnja, 19 sati:
Misa večere Gospodnje
Na Veliki četvrtak u 19.00 sati je misa Večere Gospodnje. To je dan ustanovljenja sakramenta euharistije, pa vas pozivamo da toga dana sudjelujete u misnom slavlju. Za vrijeme svete mise bit će i obred pranja nogu "apostolima".
Getsemanska ura
Na Veliki četvrtak, od 22 do 23 sata u kapelici samostana imat ćemo Getsemansku uru. Provest ćemo vrijeme u molitvi zajedno s Kristom u pripremi za prihvaćanje volje Očeve. Kapelica samostana bit će otvorena za molitvu do ponoći.
Dan Župnog Caritasa
Na Veliki četvrtak se vraćaju ili donose korizmene kutijice s prilozima, plodom odricanja kroz korizmeno vrijeme za najpotrebnije u našoj župnoj zajednici.

Petak, 19. travnja
19 sati: Obredi Muke Gospodnje
U 19.00 sati započinje Služba Muke Gospodnje. Toga dana je obvezatni post i nemrs. a preporučuje se da se on, kao »vazmeni post«, produži sve do vazmenoga bdjenja, kao znak iščekivanja Uskrsnuća.

Subota, 20 . travnja
20 sati: vazmeno bdijenje
Na Veliku subotu Vazmeno bdijenje započinje u 20.00 sati. U sklopu obreda bit će i krštenje katekumena, a na kraju mise blagoslovit ćemo jelo.

Nedjelja, 21. travnja: USKRS
Svete mise: 6,30, 7.30, 9, 10, 11 i 19 sati
Uskrsni blagoslov hrane nakon svih jutarnjih misa

Koncert Uskrs u ozračju tambure – treću godinu zaredom
Na inicijativu Radio Sljemena Hrvatska radiotelevizija na Uskrsni će ponedjeljak 22. travnja 2019. u samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu organizirati treći koncert uskrsnih pjesama „Uskrs u ozračju tambure" u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i poznatih solista.
Treći uskrsni koncert kod dominikanaca na Peščenici izvest će HRT-ovi tamburaši pod vodstvom Siniše Leopolda, a uz njih će nastupiti: sopranistica Barbara Othman, tenor Branko Medak, Krunoslav Kićo Slabinac, Mia Dimšić, duo Hojsak & Novosel, Božja slava band, kvartet „Gubec", klapa „Sv. Juraj" HRM, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Dječji zbor „Kažotići".
Stihove posvećene Uskrsu i Hrvatskoj interpretirat će glumica Ana Vilenica. Koncert, tijekom kojega će se moći čuti cjelokupan kanon dobro poznatih hrvatskih uskrsnih pjesama, moći će se pratiti od 20.05 sati u izravnom prijenosu na HRT – Radiju Sljeme, na 3. programu HTV-a te na multimedijalnoj platformi HRTi.

11. kruničarsko hodočašće u Mariju Bistricu
Hrvatska dominikanska provincija organizira jubilarno 10. kruničarsko hodočašće u Mariju Bistricu koje će se održati u subotu 4. svibnja. Polazak je u 7 sati, povratak je u 15.30 sati. Program u Mariji Bistrici započinje krunicom u 9 sati, u 10 sati je razmatranje o molitvi krunice, u 11 sati je euharistijsko slavlje, u 12 sati je molbenica Gospi Pompejskoj i u 14 sati pobožnost križnog puta na Kalvariji. Karte za autobus možete rezervirati u župnom uredu. Ne čekajte zadnji trenutak ili zadnji tjedan!

Ispovijed i pričest starih, bolesnih i nemoćnih osoba
U Velikom tjednu obilazimo, ispovijedamo i pričešćujemo stare, bolesne i nemoćne osobe. Molimo vas da takve osobe prijavite u našem župnom uredu (telefonom ili e-mailom).

U novom broju Glasa Koncila možete pročitati:
- razgovor s nastradalim mons. Joziće;
- na krizmu prema spremnosti, a ne prema razredu?;
- koridorima kineske dominacije;
Novi broj Glasa Koncila može nabaviti u našoj knjižari!