Nedjelja, 14. 10. 2018. / 28. nedjelja kroz godinu

 LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
Kroz listopad, posvećen Bl. Djevici Mariji, svaki dan svetoj misi s propovijedi u 19 sati, prethodi krunica u 18.30 sati, koju predvodi svećenik i pjevane litanije.

Akcija Župnog caritasa"5 za 1" – uključi se i ti..
Već treću godinu za redom naš župni Caritas provodi akciju "5 za 1" kojom pet obitelji ili pojedinaca koji to mogu uplaćuju po 100 kuna mjesečno za jednu obitelj koja je u potrebi. Cilj ove akcije je redovito pomaganje najpotrebitijim korisnicima iz naše župe. HVALA svima koji su se uključili u akciju i tako osnažili naše kršćansko zajedništvo i iskazali ljudsku solidarnost, a ujedno Vas pozivamo da i dalje činite dobro, te potičemo i one koji to mogu da se uključe u ovu hvale vrijednu akciju.
Kako nas donatori mogu kontaktirati?
- email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- mobitel: 097 670 97 91
- u uredovnom vremenu Caritasa subotom od 17 do 19 sati u našem pastoralnom centru ispod samostvana (dvorana1)
- žiro račun kod PBZ, IBAN: 4523400091510765010

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „ĐAKONAT U KATOLIČKOJ CRKVI"
U utorak, 16. listopada, u velikoj (multumedijalnoj) samostanskoj dvorani nakon mise u 19 sati predstavljanje je knjige Martina Vlahe „ĐAKONAT U KATOLIČKOJ CRKVI". Knjigu će predstaviti mons. Ivan Miklenić, akademik prof. dr. Franjo Šanjek i autor prof. dr. Martin Vlaho.

Misijska nedjelja ( 21. listopada)
Svjetski dan misija obilježava se predzadnje nedjelje u listopadu, a utemeljio ga je papa Pio XI. 1926. godine. Cilj obilježavanja toga dana može se sažeti u želju za naviještanjem Radosne vijesti u područjima koja ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu, te nastojanje oko financijske i svake druge potpore ljudima u takvim misijskim dijelovima svijeta. Slijedeće nedjelje, 21. listopada, nakon svih misa moći ćete dati svoj dobrotvorni prilog za misije.

KATEKUMENAT
Petkom u 20 sati održavaju se priprave odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije. Ako u obitelji ili među prijateljima imate osobe koje nisu primile sve sakramente ili nisu ni krštene a to bi željele potaknite ih da se uključe. Uključiti se mogu i oni koji imaju sve sakramente ali žele obnoviti i produbiti vjersko znanje.

JESENSKA DUHOVNA OBNOVA
U subotu, 27. listopada imat ćemo, u organizaciji molitvene zajednice „Djelo", duhovnu obnovu. Tema ove duhovne obnove je: „Pouzdanje u Božju providnost, čvrsti oslonac nade." Voditelj duhovne obnove je fr. Marko Bijelić OP, duhovnik molitvene zajednice „Djelo". Početak je u 14. 30 sati. Na početku duhovne obnove imat ćemo predavanje (razmatranje) i zajedničke trenutke molitve: prvi dio (14.30 – 15. 45), pauza i predah ( 15.45 – 16.30), drugi dio: 16.30 – 17.45). U 18 sati je euharistijsko klanjanje pred Presvetim sakramentom. Duhovna obnova završava svetom misom u 19 sati. Nađite vremena za Božju milost. Darovana milost preobražava ljudsko u božansko, vremenito u vječno, pustinjsko u nebesko.

Ponedjeljak, 15. listopada
Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.
***
Susret i kateheza za srednjoškolce ( Tražitelji Istine)
U ponedjeljak u 20.15 je susret srednjoškolaca. Potaknite svoje srednjoškolce, napose prošlogodišnje krizmanike, da se odazovu i uključe u ove susrete.
***
Kateheza za djecu 4. razreda osnovne škole
Termini župne kateheze da djecu 4. razreda osnovne škole su ponedjeljkom u 16.15. Molimo roditelje da potaknu svoju djecu, prošlogodišnje prvopričesnike, da odvoje jedan školski sat tjedno i kroz druženje i katehezu nastave upoznavati svoju vjeru.

Srijeda, 17. listopada
Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.
***
Molitveni susret za studente i mlade
„Budimo braća i sestre jer imamo istoga Oca!"
U srijedu, u 20 sati molitveni je susret za studente i mlade u sklopu kateheze o „Očenašu" kroz devet mjeseci. Dođite, pjevajte, molite, slavite! Kroz druženje, molitvu i pjesmu budite dio zajedništva mladih naše župne zajednice i produbite vjeru u nebeskog Oca!

Četvrtak, 18. listopada
SV. LUKA EVANĐELIST
Blagdan. Svete mise u 7 i 19 sati.

Dramsko likovna grupa
Od nedjelje, 14. listopada, nakon dječje mise, od 11 do 12 sati, započinje svoje aktivnosti dramsko-likovna grupa za djecu. Pozivamo djecu osnovne škole da se uključe u rad i djelovanje dramsko-likovne grupe naše župe.

U novom broju Glasa Koncila možete pročitati: Što o mladima u Crkvi raspravlja Biskupska sinoda; Zašto u Hrvatskoj 27 godina živi jugoslavenska laž; Kako su učitelji zvijezde vodilje kroz život? Novi broj Glasa Koncila može nabaviti po cijeni od 7 kuna u našoj knjižari!

U ponedjeljak, utorak, srijedu i četvrtak, (15.-18. listopada) Radio Marija će prenositi misu u 7 sati iz naše crkve!