Nedjelja, 09. 12. 2018. / II. NEDJELJA DOŠAŠĆA - C

OBITELJSKA ZAJEDNICA

Dragi župljani, želimo vas pozvati na Obiteljsku zajednicu koja svoj susret danas, u nedjelju, 09.12. u 17h u dvorani ispod crkve. Srdačno pozivamo sve bračne parove, bez obzira na dob i bračni staž, da dođu na susret, da razmjenjujemo iskustva i dobijemo ohrabrenje za svakodnevni život kršćanske obitelji danas. Imamo i tetu čuvaricu, pa slobodno dođite i s djecom. Radujemo se svima!

MISE ZORNICE

Kroz došašće svakog jutra u 6.00 sati molitvom i pjesmom hvalit ćemo Boga i željno iščekivati Njegovo rođenje. Pozivamo vas da nastavimo lijepom tradicijom dolaženja na zornice.

 

ŠALICA ČAJA I KOLAČIĆ
Kroz vrijeme došašća Župni karitas u suradnji s mladima iz naše župe organizira humanitarni pothvat: „Šalica čaja i kolačić". Nakon svih nedjeljnih misa pozvani ste, dragi župljani i vjernici, zastati malo pred crkvom, poslužiti se čajom, kavom, kuhanim vinom, kakaom uz neki kolačić, međusobno se malo (po)družiti i ostaviti dar za najpotrebnije u našoj župnoj zajednici. Budite dio našeg župnog zajedništva, koje će biti na korist nama, a posebno onima najpotrebnijima.

 

Ponedjeljak, 10. prosinca

KATEKUMENAT
U 20 sati : priprava odraslih za sakramente kršćanske inicijacije

 

OTVORENJE IZLOŽBE dr. sc. JOSIPA BARČIĆA

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018. u 19. 45 sati, u multimedijalnoj dvorani „Dominik Barač” dominikanskog samostana. Izložba će biti otvorena do 18. prosinca 2018, Izložba će u tom razdoblju biti otvorena za razgledavanje svaki dan od 17 do 20 sati.

 

Utorak, 11. prosinca

Lectio divina

ili božansko čitanje je drevna vježba individualnog i zajedničkog molitvenog čitanja Božje riječi (Biblije). U prvoj dvorani, s početkom u 19. 45. Svi ste dobrodošli.

 

Srijeda, 12. prosinca,

SURADNICI ISTINE: susret i kateheza za studente i mlade

Tema : „Sveti se ime tvoje!”

u 20 sati. Dvorana 1.

 

Četvrtak, 13. prosinca

Sv. Lucija, djevica i mučenica

Spomendan. Svete mise u 6 i 19 sati

***

Susret za roditelje krizmanika

U 20 sati, u multimedijanoj dvorani „Dominik Barač”.

 

Petak, 14. prosinca

Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

Spomendan. Svete mise u 6 i 19 sati,

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DANI KUŠNJE U DUBROVNIKU 1991.

Dominikanska naklada Istina i Samostan bl. Augustina Kažotićaimaju čast pozvati Vas na predstavljanje knjige DANI KUŠNJE U DUBROVNIKU 1991. prof. dr. sc. Alojza Ćubelića. Knjigu će predstaviti: Andrea Filić, Vanda Kraft Soić, Slavko Slišković i Alojz Ćubelić, autor. U glazbenom dijelu će sudjelovati sestre Lana (klavir) i Bruna Čeko (flauta). Voditeljica programa: Ana Buljat. Predstavljanje će se održati u petak, 14. prosinca 2018., u 19:30 sati u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač".

 

Subota, 15. prosinca

Susret za volontere i donatore Župnog caritasa

Nakon večernje mise Župni caritas organizira susret i druženje za volontere i dobročinitelje Župnog caritasa, kao i predstavljanje djelovanja i pothvata Župnog caritasa u 2018. godini.

***

Liturgija kvatri

Danas završava zimski kvatreni tjedan bogoslužjem kvatri. U ovom zimskom kvatrenom tjednu vjernici su pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu na njegovim dobročinstvima.

 

Ministranti
Susreti za ministrante je subotom u 11. 45 sati. Pozivamo sve dječake i djevojčice od 3. razreda do 8. razreda osnovne škole da se uključe.

 

Nedjelja Caritasa

U nedjelju, 16. prosinca obilježava se Nedjelja Caritasa pod geslom „Podijeli s onim koji nema. U nedjelju se u našim crkvama skuplja kolekta za sve potrebne naše pomoći, o kojima se brinu Nadbiskupijski i župni Caritas.

 

Koncert duhovne glazbe

U nedjelju 16. prosinca, u 19. 45, nakon večernje mise, pjevački zbor KUD-a „Treća mladost, koji djeluje u okviru Matice umirovljenika Peščenica – Žitnjak, održat će, pod dirigentskom palicom profesora Josipa Perića, u našoj crkvi koncert duhovne glazbe. Zbor će ujedno pjevati pod večernjom misom u 19 sati.

 

BOŽIĆNA ISPOVIJED

U ponedjeljak,17. prosinca, u 17.45 sati počinje priprava za ispovijed. Od 18 sati bit će velika Božićna ispovijed u našoj crkvi. 

 

ISPOVIJED STARIJIH, BOLESNIH I NEPOKRETNIH župljana

je u četvrtak, 20. prosinca. Molimo vas da takve osobe prijaviti u župni ured kako bismo ih pohodili, ispovjedili i pričestili.

 

U novom broju Glasa Koncila možete pročitati:

Zašto su migracije simptom, a ne bolest; Što se stvarno događalo u sisačkom prihvatilištu za djecu; ima li Hrvatska snage reći »ne« velikosrpskoj politici.

Novi broj Glasa Koncila možete nabaviti u našoj knjižari po cijeni od 7 kuna.