Molitveni susret za mlade : "Oče naš"

jiol

Predstavljena knjiga "Đakonat u Katoličkoj Crkvi"

dj1U multimedijalnoj samostanskoj dvorani župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, u utorak 16. listopada, predstavljena je knjiga Martina Vlahe „Đakonat u Katoličkoj Crkvi", jedinstvena studija u nas koja cjelovito i podrobno obrađuje važnu službu trajnoga đakonata.

Opširnije:Predstavljena knjiga "Đakonat u Katoličkoj Crkvi"

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „ĐAKONAT U KATOLIČKOJ CRKVI"

44166607 2175968549350066 25660896290275328 n

 

U utorak, 16. listopada, u velikoj (multumedijalnoj) samostanskoj dvorani nakon mise u 19 sati predstavljanje je knjige Martina Vlahe „ĐAKONAT U KATOLIČKOJ CRKVI". Knjigu će predstaviti mons. Ivan Miklenić, akademik prof. dr. Franjo Šanjek i autor prof. dr. Martin Vlaho.

Zagubljeni u bogatstvu na putu spasenja

apertu28Kada je u pitanju odnos prema bogatstvu, Novi zavjet se odnosi drugačije nego Stari zavjet. Dok je u Starom zavjetu bogatstvo predstavljalo određeni ideal i smatralo se vidom Božjeg blagoslova, u Novom zavjetu ideal je nenavezanost na novac, bogatstvo i materijalna dobra. Novi zavjet ne gleda više na bogatstvo kao posljedicu Božjeg blagoslova. Materijalna dobra se promatraju pod dvostrukim vidom: pozitivnim, u smislu da su Božji dar, ali uvijek podređena duhu, i negativnim, kao prepreka u potpunom predanju dolasku i nastupu Kraljevstva Božjega jer može biti smetnja za vjerno nasljedovanje Isusa.

Opširnije:Zagubljeni u bogatstvu na putu spasenja

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE I OSTALIH AKTIVNOSTI U ŽUPI

tf

Kateheza za studente i mlade srijedom

rtzrt

 

Opširnije:Kateheza za studente i mlade srijedom

Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!

bedste-mobilabonnement-til-familie-600x366Više puta u evanđeljima susrećemo situacije u kojima farizeji, postavljajući pitanje ili problem, nastoje Isusa uhvatiti u zamku kršenja ili suprotstavljanju zakonu (Mojsijevu). Jedno od tih problematičnih pitanja je pitanje o mogućnosti rastave braka. Iako je već Isus u evanđelju istaknuo da nije došao dokinuti nego dopuniti i izvršiti Zakon, ipak upozorava da propisi Mojsijeva zakona nisu apsolutni.

Opširnije:Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!

Marijin mjesec krunice

jhffgjh

Na Božjoj strani

amormutuo1Tko god čini dobro na Božjoj je strani. Činiti dobro i borba protiv zla nije isključivo povlastica ili monopol kršćana, Isusovih učenika i nasljedovatelja. Na upozorenje i primjedbu apostola Ivana da su susreli stranca, nekoga izvan njihova kruga, koji u Isusovo ime izgoni zloduhe, te da su mu branili, Isus zauzima stav "duhovne nesebičnosti": "Ne branite mu... Tko nije protiv vas, za vas je". Očito da postoje i oni, potaknuti i nadahnuti Duhom Svetim, koji u stvarnosti žive "Radosnu vijest" i izvan grupe Isusovih učenika, boreći se protiv svakog vrsta zla.

Opširnije:Na Božjoj strani

Biblijsko-liturgijska kateheza

jkjh