Nedjelja, 27. 09. 2020. /26. nedjelja kroz godinu – A

 

Svete mise u našoj crkvi su nedjeljom 
u 7.30, 9, 10, 11 i 19 sati.
Radnim danom u 7 i 19 sati.

Listopadske pobožnosti
U četvrtak započinje mjesec listopad, posvećen Bl. Djevici Mariji, a time i listopadske pobožnosti u našoj crkvi. U 18.30 je zajednička molitva svete krunice i litanije Majci Božjoj, a nakon toga slavimo svetu misu uz prigodnu homiliju.

Utorak, 29. rujna 2020.
SV. MIHAEL, GABRIEL I RAFAEL, arkanđeli
Blagdan. Svete mise u 7 i 19 sati.
***
UTORAK SV. DOMINIKA
Pod večernjom svetom misom u 19 sati molimo za dominikanska zvanja. Cečernju svetu misu započinjemo molitvom večernje iz časoslova.

Srijeda, 30. rujna 2020.
Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.

Četvrtak, 01. listopada 2020.
Sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.
***
ČETVRTAK BL. AUGUSTINA KAŽOTIĆA
Pod večernjom svetom misom u 19 sati molimo za proglašenjem svetim našega blaženika. Također se utječemo njegovom zagovoru u našim potrebama.

Petak, 02. listopada 2020.
Sveti Anđeli Čuvari
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.

KATEKUMENAT ili PRIPRAVA ODRASLIH ZA SAKRAMENTE KRŠĆANSKE INICIJACIJE
Katekumenat pohađaju kandidati koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija), ali i oni koji su već kršteni, ali u odrasloj dobi žele primiti sakramente potvrde i euharistije. Katehetski susreti se održavaju jedanput u tjednu. Prvi susret je u petak, 02. listopada, u 20 sati, u prvoj dvorani (ispod samostana).

ŽUPNI ZBOROVI
Dragi vjernici i župljani, pozivamo vas da se pridružite u ovoj novoj pastoralnoj godini jednom od naša četiri pjevačka zbora: „Kažotići" (dječji), koji pjevaju na nedjeljnoj misi u 10 sati, „Osvit", koji pjeva na župnoj misi u 10 sati, „Nocturno" koji pjeva na večernjoj misi u 19 sati i „Dominik" koji pjeva na misi u 9 sati.

PROBE (SUSRETI ) ZA SV. POTVRDU (KRIZMU)
Slavlje Sv. Potvrde u našoj župi je u subotu , 10. listopada. Zbog poštivanja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te propisanih Preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dijeljenje Sv. Potvrde bit će u dvije grupe. Učenici OŠ „Petar Preradović" primit će krizmu pod misom u 10 sati, a učenici OŠ „F. K. Frankopan" i OŠ „A. Cesarec" pod misom u 12. 30 sati. Djelitelj Sv. Potvrde biti će preč. Marijan Franjčić.
U utorak, 29. rujna, u 20 sati je proba (susret) za krizmanike (prošlogodišnje učenike 8. razreda) iz OŠ F. K. Frankopan i OŠ A. Cesarec.
U srijedu, 30. rujna, u 20 sati je proba (susret) za krizmanike (prošlogodišnje učenike 8. razreda) iz OŠ P. Preradović.

POČETAK ŽUPNE KATEHEZA ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE
Župna kateheza za učenike osnovne škole započinje u ponedjeljak, 12. listopada.
Susret za roditelje učenika 3. razreda (ovogodišnji prvopričesnici) je u ponedjeljak, 5. listopada, u 20 sati u crkvi.
Susret za roditelje učenika 8. razreda (ovogodišnji krizmanici) je u ponedjeljak, 12. listopada, u 20 sati u crkvi.

„Petrov novčić"
Slijedeće nedjelje, 4. listopada, nakon svih misa, moći ćete dati svoj prilog za „Petrov novčić". Milodar „Petrov novčić" se tradicionalno prikuplja za svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja, ali ove godine odredbom pape Franje prikupljat će se na 27. nedjelju kroz godinu koja pada 4. listopada. Milodar „Petrov novčić" predstavlja znak vjerničke solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i kako bi u trenucima posebnih potreba, kao što su rat ili prirodne nepogode, mogao pomoći mjesnim Crkvama.

MOGUĆNOST ZA SAKRAMENAT POMIRENJA ili ISPOVIJEDI
U našoj župnoj zajednici mogućnost za ispovijed je od ponedjeljka do petka od 19.30 sati (nakon večernje svete mise) i nedjeljom od 17.30 do 18.30 sati.

 

BESPLATNO DUHOVNO ŠTIVO
Ako tražite dobru duhovnu knjigu, tada imate mogućnost svake subote od 17 do 19 sati) u prvoj dvorani ispod samostana posuditi BESPALTNO duhovno štivo.

 

KATOLIČKI TISAK
U našoj knjižari možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo novi broj Glasa Koncila. Ne zaboravite na svoju vjersku (kršćansku) kulturu. Rastite i u njoj

 

KRŠTENJA I VJENČANJA
Sakramenti krštenja i ženidbe dopušteni su uz poštivanje svih preporuka HZJZ. Za dogovor se treba javiti u župni ured.

ŽUPNI URED
Župni ured radi radnim danom od 10 do 12 i od 17 do 18.30 sati.
Kontakt:  01/2362 610 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U našoj knjižari možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo novi broj Glasa Koncila.