Prva nedjelja došašća - Obavijesti


Došašće - mise zornice
Započinjemo s misama zornicama.
Mise zornice su od ponedjeljka do subote u 6.00 sati.
Prigoda za ispovijed od 5.30.
U vrijeme došašća neće biti mise u 7.00 sati.

„Čaj&kolačić“
Nakon mise malo zastanite ispred crkve, zasladite se i popričajte uz kuhano vino, čaj, kavu, kakao i kolačić. Svi dobrovoljni prilozi bit će namijenjeni za pomoć najpotrebitijima naše župne zajednice.

Adventski vijenac
Ispred crkve, kod volontera našega župnog caritasa, možete nabaviti adventske vijence, rad ruku naših volontera. Prihod od prodaje vijenaca namijenjen je za najpotrebitije naše župe o kojima skrbi naš župni caritas.

Utorak sv. Dominika – molitva za dominikanska zvanja
U utorak 29. 11. molimo za dominikanska zvanja. U 18.30 krunica s Litanijama Reda propovjednika. U 19.00 misa s prigodnom propovijedi. U molitvi sudjeluju, kao i prošloga mjeseca, naši dominikanski bogoslovi sa svojim učiteljem fr. Domagojem, koji će predslaviti sv. misu.

Sveti Nikola
Najavljujemo susret djece sa svetim Nikolom u našoj župi, u utorak 6. prosinca u 17.00 sati u multimedijalnoj dvorani „Fr. Dominik Barač, OP“. Molimo roditelje da se za susret djece sa sv. Nikolom jave u župni ured do nedjelje 4. prosinca, mailom ili telefonom, ili nakon misa u sakristiju. Možete ostaviti svoj dobrovoljni prilog.

Obavijesti - Krist Kralj, 20. 11. 2022.

U utorak, 22. studenoga 2022. slavimo sv. Ceciliju, djevicu, mučenicu, zaštitnicu crkvene glazbe. Na večernjoj svetoj misi sudjeluju svi zborovi naše župe. Pridružite se na misi, pridružite se i u naše zborove na svim misama nedjeljom, a radnim danom na misi u 19 sati.

Ove i sljedeće nedjelje (1. nedjelja došašća, 27. studenoga), možete ispred crkve kod volontera našeg župnog caritasa nabaviti samoizrađene adventske vijence.

U subotu, 26. studenoga, u vremenu od 16 do 20 sati bit će drugi dio izrade adventskih vijenaca: svi kreativci (odrasli) ste pozvani pomoći i družiti se.

Od sljedeće nedjelje, 1. nedjelje došašća, započinje, i traje kroz sve 4 nedjelje došašća, mnogima najdraži pothvat „Čaj&kolačić“. Svi ste pozvani nakon svete mise malo zastati, zasladiti se i popričati uz kuhano vino, čaj, kavu, kakao i kolačić, a svi dobrovoljni prilozi bit će namijenjeni za pomoć najpotrebitijima naše župne zajednice.

Sveti Nikola u našoj župi. Najavljujemo susret djece sa svetim Nikolom u našoj župi, prijave i svoje priloge možete obaviti u župnom uredu.

Obavijesti - 33. nedjelja - 13. 11. 2022.

 

Pozivamo sve katekumene, pripravnike za primanje sakramenata (koji nisu kršteni, krizmani…) da se slobodno jave u župni ured i ostave svoje podatke, ime i broj telefona. Prvi susret katekumena bit će u ponedjeljak, 14. 11. u 17.30 sati.

Ponedjeljak, 14.11. u 20 sati, redoviti je mjesečni sastanak svih volontera našeg župnog caritasa, i onih koji to žele postati.

Utorak, 15. studenoga - sv. Albert Veliki, dominikanac, biskup i crkveni naučitelj, zaštitnik prirodoznanstvenika.

U četvrtak, 17. studenoga obilježavamo dan mučeničke smrti našega dominikanca, dr. sc. fr. Dominika Barača, koji je strijeljan je u Trogiru 17. studenoga 1945. uz poklik: "Živio Krist Kralj!" Mučenik je za istinu, socijalnu pravdu, ljudsko dostojanstvo i svetost obitelji.

Petak, 18. 11. obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, bit ćemo zajedno u molitvi i svetoj misi u 19 sati. Nakon mise, poći ćemo do Vukovarske ulice i u znak sjećanja zapaliti svijeće (lampione), koje ćete moći nabaviti ispred crkve kod naših volontera župnog caritasa.

Subota, 19. 11., od 16 do 20 sati, prvi dio izrade adventskih vijenaca. Pozivamo sve kreativne i raspoložene odrasle da dođu na druženje i naprave barem 1 vjenčić! Sav materijal vas (d)očekuje, no slobodni ste i donijeti.

U nedjelju, 20. 11., moći ćete ispred crkve kupiti izrađene adventske vijence, a sav prihod ide za korisnike našeg župnog caritasa.

Dopisom Zagrebačke nadbiskupije od 7. studenoga ove godine, u povodu ovogodišnjeg blagoslova obitelji, napominje se da je „moguće pohoditi i blagosloviti obitelji od došašća do korizmenoga vremena, osobito u župama u kojima živi veliki broj obitelji“, a mi smo upravo jedna takva župa.
Stoga, već sada najavljujemo da ćemo ovogodišnji blagoslov obitelji započeti od 28. 11., a sve koji se još niste prijavili za blagoslov svoje obitelji, javite se slobodno u župni ured radi upisa podataka (prezime, adresa, telefon).

Oglasi uz 32. nedjelju kroz godinu

 

Dar za misije
Na misijsku nedjelju prikupili smo za misije 8.355 kuna i 82 eura.
Hvala svima na darežljivosti!

Vjeronauk za odrasle
Pozivamo sve katekumene, pripravnike za primanje sakramenata (koji nisu kršteni, krizmani…), a žele primiti sakramente kršćanske inicijacije, da se slobodno jave u župni ured i ostave svoje podatke, ime i broj telefona.

Darovi za cvijeće
Svi koji žele darovati za cvijeće u našoj crkvi, svoj novčani prilog mogu ostaviti u župnom uredu, sakristiji ili kod svirača na misama. Hvala vam unaprijed.

Čišćenje crkve
U subotu, 12. 11. u 8.00 sati je redovito čišćenje naše crkve. Svaka pomoć je dobrodošla, a posebice potičemo da se odvaže oni koji do sada još nisu bili!

KADA činiš DOBRO čini DVOSTRUKO dobro

 

I ove godine povodom blagdana Svih svetih ispred naše crkve u nedjelju 30. listopada možete nabaviti lampaše kod volontera našeg župnog caritasa. Svi dobrovoljni prilozi idu za potrebe naših najpotrebitijih župljana.

Obavijesti - 30. nedjelja kroz godinu, 23. 10. 2022.

 

Misijska nedjelja
Ovu nedjelju obilježavamo Svjetski dan misija (Misijska nedjelja), koji ima za temu Isusove riječi: „Primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje“ (Dj 1,8). Na izlazu iz crkve, prikupljat ćemo priloge za misije. Hvala unaprijed na vašoj darežljivosti i molitvi.

Molitva za dominikanska zvanja
U utorak 25. listopada molimo posebno za dominikanska zvanja. Sudjeluju i dominikanski bogoslovi. U 18.30 krunica i pjevane litanije. Pod misom u 19.00 sati zajedno molimo Večernju. Utorak je inače posvećen sv. Dominiku, utemeljitelju Reda propovjednika (dominikanskog reda). Pridružite nam se u molitvi, a pozovite i druge!

Ministrantski susreti
Pozivamo sve koji su zainteresirani za službu oltara da se priključe u utorak 25. listopada nakon večernje svete mise u dvorani ispod samostana. Priključite se ovoj skupini koja je važan segment liturgijskoga života u svakoj župnoj zajednici, pa tako i našoj. Susrete će voditi fr. Marin. Dobrodošli!

"KADA činiš DOBRO čini DVOSTRUKO dobro."
I ove godine povodom blagdana Svih svetih ispred naše crkve, sljedeće nedjelje (30. listopada), moći ćete nabaviti lampaše kod volontera našeg župnog caritasa. Svi dobrovoljni prilozi idu za potrebe naših najpotrebitijih župljana.

Obavijesti: 28. nedjelja kroz godinu, 9. 10. 2022.

 

Ovaj tjedan počinju redoviti župni vjeronauci u dvoranama ispod crkve:

PRVOPRIČESNICI

Ponedjeljak  16:00 - 16:45   3a Cesarec
                       16:45 - 17:30   3b  Cesarec
Utorak          16:00 - 16:45   3a  Frankopan
Srijeda          16:00 - 16:45   3b  Frankopan
                       16:45 - 17:30   3a  Preradović
Četvrtak       16:00 - 16:45   3b  Preradović
Petak            16:00 - 16:45   3a  Cesarec
                      16:45 - 17:30   3b  Cesarec

KRIZMANICI

Ponedjeljak 16:00 - 17:00  a i b Cesarec i Prva katolička

Četvrtak (ovisno o turnusima u školi)
Popodnevni turnus u školi, jutarnji u župi
9:00 - 10:00 a i b Frankopan
10:00 - 11:00 a i b Preradović
Jutarnji turnus u školi, popodnevni u župi
16:30 - 17:30 a i b Frankopan
17:30 - 18:30 a i b Preradović


U ponedjeljak, 10.10., u 20 sati, redoviti je mjesečni sastanak svih volontera našeg župnog caritasa, i onih koji to žele postati.

Subota, 15.10. - Sv. Terezija Avilska, crkvena naučiteljica, djevica.

U subotu, 15.10., u 8 sati, redovito je čišćenje naše crkve.
Svaka pomoć je dobrodošla.

U nedjelju, 16. 10., naš župni caritas organizira već tradicionalnu akciju "ZIMNICOM PROTIV ZIME"!
Ispred crkve moći ćete uzeti domaću zimnicu koju su naši volonter sami pripremili, a svi dobrovoljni prilozi bit će i ove godine iskorišteni za kupnju drva za ogrjev za najpotrebitije naše župljane.
(Ove godine potrebe za drvima su još veće nego do sada.)

POZIVNICA NA TRIBINU

2022-10-7-Tribina-Plakat

Obavijesti - 27. nedjelja kroz godinu

Misa za početak akademske i školske godine
U četvrtak, 6. listopada 2022. u 19 sati.
Pozivamo sve nove prvopričesnike i krizmanike, napose studente i sve mlade, te njihove roditelje, na misu za početak akademske i školske godine.

Poziv na tribinu
GLASNA MANJINA DEMANTIRA I DEMONTIRA MEDIJE OKO COVID HISTERIJE
U petak, 7. listopada 2022. u 19.45 sati.
U dvorani „Fr. Dominik Barač“ ispod crkve blaženog Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, Zagreb.

Arkin sajam
U subotu, 8. 10. 2022., od 10 do 16 sati, bit će u našim dvoranama ispod samostana Arkin sajam rabljenih stvari (odjeća, obuća, posuđe, igračke, nakit, knjige, kućne potrepštine, ukrasi). Prikupljeni dobrovoljni prilozi pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja, u čijim programima svakodnevno sudjeluju osobe s intelektualnim teškoćama. I naš župni caritas aktivno će sudjelovati na sajmu. Stvari za sajam možete donirati u petak, 7. 10. 2022. od 17 do 20 sati.

Prilozi za cvijeće u crkvi
Svi koji žele darovati za cvijeće u našoj crkvi, svoj novčani prilog mogu ostaviti u župnom uredu, sakristiji ili kod svirača na misama. Hvala vam unaprijed.

Katolička malonogometna liga - ekipa naše župe
Uskoro kreće Katolička malonogometna liga. Htjeli bismo prijaviti i malonogometnu ekipu iz naše župe. Pozivamo mlade župljane od 16 do 28 godina, koji igraju mali nogomet i žele igrati za ekipu naše župe da se jave prioru samostana fr. Anti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

291. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu

 

Naša župa organizira odlazak u Mariju Bistricu, 11. rujna, autobusom u 7.30, te povratak u 14.00 sati. U Mariji Bistrici program započinje u 9 sati Križnim putem, a svečanu misu u 11.00 sati predslavi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Cijena povratne karte je 50 kuna i može se nabaviti u župnom uredu.

Dragi hodočasnici - pješaci u Mariju Bistricu, koji ste bili ili koji kanite biti,

* 10. rujna 2022. u 20.00 sati - polazak ispred crkve bl. Augustina Kažotića - Peščenica.
* Potrebna je dobra volja, jasan cilj i ne loša fizička sprema.
* Planinarska odjeća i obuća za sve uvjete. Lampe za noćno hodanje.
* Hrana i voda za one koji to konzumiraju.
* Povratak iz MB je 11. rujna poslije neke od misa i drugih pobožnosti u vlastitom aranžmanu. Osobe se mogu dogovarati za prijevoz iz Marije Bistrice.
* Naš sljemenski camino uvijek nas mijenja i čini drukčijima na duhovnoj i tjelesnoj razini. Nakon zahtjevnog hoda (oko 38 km), sudionici unatoč mišićnim poteškoćama definitivno postaju ljepši.
Dakle, dobro došli. "Probajte" sebe!