Dječji zbor

Dječji zbor "Kažotići"

Dječji zbor župe bl. Augustina Kažotića okuplja dvadesetak članova i uključuje djecu starosne dobi od 7 do 13 godina. Zbor su tijekom više godina predano i s mnogo puno žara i ljubavi, vodile su Valentina Sedlaček (klavijature) i Sonja Bišćan (flauta). Početkom školske godine 2010./11. vođenje zbora preuzela je s. Ana Jukić, školska sestra franjevka, a potom s. Ivana Pavla Novina, dominikanka. No, i ona se zbog odlaska iz Zagreba nije dugo zadržala na mjestu voditeljice.

Tako je dječji zbor preuzela gđa Jasenka Nikšić uz svesrdnu pomoć gosp. Slavka Nedića, glazbenika, skladatelja i urednika na HKR. Zbor redovito animira misu u 10 sati, a probe održava nedjeljom sat vremena prije mise, odnosno u 9.00 sati. Kažotići su do sada imali nekoliko zapaženih javnih nastupa, a jedan od njih je svakako Festival dječje duhovne glazbe "Zlatna harfa", koji je održan 19. svibnja 2013. u župi Sv. Luke Evanđeliste u Travnom u Zagrebu. Zbor je izveo dvije pjesme.

Prva pjesma zove se "Uskrsno jutro". Riječ je o pjesmi 205, iz kantuala koju su predstavnici zbora izvukli iz košarice u kojoj je bilo 16 pjesama iz kantuala. Druga pjesma nosi naslov "Vjera je ipak izbor". Pjesma je autorska, a stihove i glazbu potpisuje Slavko Nedić. Budući da je crkveni dječji zbor mjesto vježbanja ne samo pjevanja, nego prije svega župne pripadnosti i kršćanske odgovornosti, radu s crkvenim dječjim zborom posvećuje se mnogo pažnje i truda. Dobar rad s djecom u župi redovito rezultira radosnom živošću cijele župe.

 

djeca