Dječji zbor

Dječji zbor Kažotići

Dječji zbor župe bl. Augustina Kažotića okuplja dvadesetak članova i uključuje djecu starosne dobi od 7 do 13 godina. Zbor su tijekom više godina predano i s mnogo puno žara i ljubavi, vodile su Valentina Sedlaček (klavijature) i Sonja Bišćan (flauta). Početkom školske godine 2010./11. vođenje zbora preuzela je s. Ana Jukić, školska sestra franjevka, a potom s. Ivana Pavla Novina, dominikanka. No, i ona se zbog odlaska iz Zagreba nije dugo zadržala na mjestu voditeljice.

Tako je dječji zbor preuzela Jasenka Nikšić uz svesrdnu pomoć Slavka Nedića, glazbenika, skladatelja i urednika na HKR-u. Zbor redovito animira misu u 10 sati, a probe održava nedjeljom sat vremena prije mise, tj. u 9.00 sati. Kažotići su do sada imali nekoliko zapaženih javnih nastupa, a jedan od njih je svakako Festival dječje duhovne glazbe Zlatna harfa, koji je održan 19. svibnja 2013. u župi sv. Luke Evanđeliste u Travnom u Zagrebu. Zbor je izveo dvije pjesme.

Prva pjesma zove se Uskrsno jutro. Riječ je o pjesmi 205, iz kantuala koju su predstavnici zbora izvukli iz košarice u kojoj je bilo 16 pjesama iz kantuala. Druga pjesma nosi naslov Vjera je ipak izbor. Pjesma je autorska, a stihove i glazbu potpisuje Slavko Nedić. Budući da je crkveni dječji zbor mjesto vježbanja ne samo pjevanja, nego prije svega župne pripadnosti i kršćanske odgovornosti, radu s crkvenim dječjim zborom posvećuje se mnogo pozornosti i truda. Dobar rad s djecom u župi redovito rezultira radosnom živošću cijele župe.

Kažotići su 2019. snimili i svoj prvi spot za pjesmu Pahulja. Spot smo snimljen na Sljemenu i u župi, u crkvi na Peščenici. Autorica teksta i glazbe je Veronika Matijačić. Video i montažu spota potpisuje Ivan Lovrić. Spot možete pogledati OVDJE.

 

djeca