Predavanjem o. Mije Nikića završene korizmene tribine na Peščenici

2024-03-27-tribina-7

„Terapijski učinci molitve – molitva, emocije i motivi“ bila je tema sedme i posljednje tribine u ciklusu „Korizmene tribine na Peščenici“ u srijedu 27. ožujka. Predavanje je održao o. dr. sc. Mijo Nikić, isusovac, psiholog, profesor na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, poznati voditelj psihološko-duhovnih seminara i obnova, voditelj Škole emocija, predsjednik humanitarne Zaklade biskup Josip Lang za stare, bolesne i nemoćne osobe.

Opširnije:Predavanjem o. Mije Nikića završene korizmene tribine na Peščenici

Cvjetnica u našoj župi

2024-03 

Nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica proslavljena je na svim svetim misama u našoj Župi, a posebno svečano na  svetoj misi za „sve župljane“, s početkom u 11.30. Slavlje je započelo procesijom i obredom blagoslova maslinovih graničica pred crkvom.

2024-03-24-Cvjetnica

Obred i misno slavlje predvodio je fr. Nikola Leopold Noso, upravitelj župe.

Opširnije:Cvjetnica u našoj župi

Korizmene akcije našega Župnog Caritasa

2024-03-masline

Volonteri našega župnog Caritasa pripremili su maslinove grančice za Cvjetnicu i Nedjelju muke Gospodnje.

Opširnije:Korizmene akcije našega Župnog Caritasa

Prof. dr. Tonči Matulić na šestoj korizmenoj tribini na Peščenici

2024-03-20 Tribina Tonci-Matulic

„Motiv obraćenja i obraćenje kao motivacija kršćanskog djelovanja“ bila je tema šeste tribine u ciklusu „Korizmene tribine na Peščenici“ koja se održala u srijedu 20. ožujka 2024., a predavanje je održao prof. dr. don Tonči Matulić, pročelnik Katedre moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Opširnije:Prof. dr. Tonči Matulić na šestoj korizmenoj tribini na Peščenici

Koncert klasične gitare

 

2024-3-17-Koncert

 

 

Pozivamo vas na koncert klasične gitare u našoj crkvi, u nedjelju 17. 3. 2024. u 20.00 sati.

Na programu su djela J.S. Bacha, suite za lutnju & chaconne.

Djela izvodi Ratko Podvorac, profesor klasične gitare i trajni đakon u našoj Nadbiskupiji, iz župe Kraljice sv. krunice na Koloniji (Ravnice).

Dođite i uživajmo zajedno u divnim Bachovim djelima!

Ulaz je slobodan.

Naš đakon fr. Mislav dobitnik Nagrade Dekana

2024-3-15 Mislav-Pecek Dan KBF-a 2024

U ponedjeljak 11. ožujka 2024., prigodom svečane proslave Dana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na promociji diplomanata Fakulteta promoviran je i naš đakon fr. Mislav Peček, koji je završio integrirani filozofsko-teološki studij.

Opširnije:Naš đakon fr. Mislav dobitnik Nagrade Dekana

Zdravko Gavran na 5. korizmenoj tribini u Zagrebu na Peščenici

2024-03-13 Z- Gavran

„Društvo, vjera, emocije i manipuliranje sviješću“ bila je tema pete tribine u ciklusu „Korizmene tribine na Peščenici“, održane u srijedu 13. ožujka u ispunjenoj multimedijskoj dvorani „Fr. Dominik Barač, OP“ dominikanskoga samostana bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici. Predavanje je održao Zdravko Gavran, prof., publicist i književnik, hrvatski diplomat i analitičar međunarodnih odnosa, župljanin župe bl. Augustina Kažotića.

Opširnije:Zdravko Gavran na 5. korizmenoj tribini u Zagrebu na Peščenici

Novi član naše zajednice: fr. Mirko Vlk

Vlk - fotografijaMirko Vlk rođen je 1985. u Slavonskom Brodu, a djetinjstvo je proveo u Oriovcu. Nakon završetka Klasične gimnazije „Fra Marijan Lanosović“ u Slavonskom Brodu, upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Po završetku filozofsko-teološkog diplomskog studija, radio je kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima te u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška.

Nakon novicijata Reda braće propovjednika u samostanu sv. Dominika u Dubrovniku, asigniran je u samostan Kraljice svete krunice u Zagrebu i upisuje poslijediplomski studij, specijalizaciju iz dogmatske teologije. Svečane zavjete u Redu braće propovjednika položio je 2014. godine. Za svećenika je zaređen 2015. godine. Uz poslijediplomski doktorski studij služio je kao kateheta, pa đakon i kapelan u župi Kraljice svete krunice u Zagrebu od 2011. do 2016. godine.

Opširnije:Novi član naše zajednice: fr. Mirko Vlk

Gudački kvartet Sebastian - koncert - Pasionska baština

2024-03-09 koncert

Fra Ante Vučković na korizmenoj tribini na Peščenici

2024-03-06-tribina

U prepunoj multimedijskoj dvorani „Fr. Dominik Barač, OP“ dominikanskoga samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici održana je 4. korizmena tribina pod temom „Moje želje ili Božja volja i nadahnuće“. Moderator tribine, fra Anto Gavrić srdačno je pozdravio okupljene i gosta predavača, fra Antu Vučkovića.

Opširnije:Fra Ante Vučković na korizmenoj tribini na Peščenici