Zbor „Nokturno“

Priča o današnjem večernjem zboru "Nokturno" počela je još u jesen 2004. i od tada se zbor razvijao u duhu poslovice: "Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača". Fr. Zvonko Džankić, OP, koji je u to vrijeme predslavio večernju sv. misu, bio je vrlo uporan i svake je nedjelje s oltara, nakon mise, pozivao i poticao mlade da se priključe zboru.

Malo pomalo, uz prve entuzijaste i prvu voditeljicu zbora – Martinu Martinović – zbor se polako širio. Naša ljubav prema pjesmi i slavljenju Boga pjesmom dala je još jedan lijep plod – prijateljstvo. No, nakon nekoliko godina Martina nas je morala napustiti, životni snovi odveli su je u SAD, a opstanak zbora bio je upitan. Dolaskom naše nove (i sadašnje) voditeljice, Maje Kučko, zbor je ipak nastavio djelovati, a nametnula se i potreba da konačno dobije ime jer smo dotad bile samo "večernji zbor".

 

2010-05-31-02-nokturno

 

Od nekoliko prijedloga izabrale smo ime koje nam po svojem značenju posve odgovara: „Nokturno“. Ime dolazi od lat. nocturnus, što znači „noćni“, a nokturn je i dio časoslova koji svećenici i redovnici mole navečer. Od tada se zovemo „Nokturno“ – a međusobno smo povezane pjesmom i prijateljstvom te brojnim druženjima, putovanjima i gostovanjima u župama Lijepe naše i inozemstva. Sadašnji sastav broji četrnaest članica.

Pjevamo na nedjeljnoj sv. misi u 19 sati, o blagdanima, na vjenčanjima i u raznim župnim prigodama. Probe zbora održavaju se četvrtkom od 20.30 sati te svake nedjelje u 18 sati, prije sv. mise. Otvorena srca dočekujemo sve mlade koji nam se žele pridružiti!

Zbor „Nokturno“