Blagoslov obitelji i pojedinaca u njihovim domovima 2019./20.

 

blagoslov2019-page-0

U petak 27. prosinca započinje godišnji (Božićni) blagoslov obitelji i pojedinaca u njihovim domovima. Blagoslov obitelji i domova je posebna prigoda kada dolazimo pokucati na vaša vrata da budemo gosti u vašem domu. To je prigoda za susret vas, vjernika, s nama, dominikancima, u vašem vlastitom domu. Naš pohod u radosti k vama je u znaku molitve za vaš blagoslov u obitelji i životu. U ozračju Božićne radosti želimo vam donijeti i podijeliti ono što smo i sami primili u molitvi: Kristov blagoslov i njegov mir. Bilo bi lijepo i plodonosno da blagoslov bude trenutak vašeg obiteljskog zajedništva – kada obitelj – zajedno sa nama – moli za svoje potrebe i potrebe Crkve. Za taj događaj valja se pripremiti. Svaki milosni trenutak je posebni Božji dar koji traži svijest o otvorenosti Božje ljubavi i milosrđa čovjeku.
Zato bismo voljeli kada bi tom prigodom obitelj, ujedinjena znakovima vjere, bila na okupu. Po molitvi Krist na otajstven način pohađa vjernike, dajući im utjehu i mir. Neka ovi trenuci zajedništva u molitvi prođu dostojanstveno i u ozračju Božićne radosti.

Ako ste novi članovi naše župne zajednice ili do sada iz raznih razloga svećenik vas nije pohađao za blagoslov, također ako ste promijenili adresu, prijaviti se za blagoslov možete putem našeg župnog e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u župnom uredu.

U nadi radosnih susreta, želie Vam blagoslovljen Božić
vaši dominikanci iz Blaženog Augustina Kažotića s Peščenice.