BOŽIĆNI KONCERT I MOLITVA ZA MIR

2021-12-19 - El Sistema Hrvatska

U Dominikanskom mjesecu za mir koji je ove godine posvećen Venezueli, a poseban je spomen na četvrtu nedjelju došašća, u samostanskoj i župnoj crkvi blaženog Augustina Kažotića, pod dirigentskom palicom Ante Sladoljeva, održan je Božićni koncert SO DO orkestra djece i mladih El Sistema Hrvatska. Orkestar vodi poznati glazbenik Ricardo Luque, podrijetlom iz Venezuele.

Na programu su bile neke od najpoznatijih i najljepših božićnih melodija iz cijeloga svijeta. 1. Niño Lindo, 2. Mali bubnjar, 3. Los Reyes magos, 4. Feliz Navidad, 5. Strauss – Pizziccato polka, i 6. A. Corelli – Concerto di Natale u g-molu u kojem su nastupile 3 solistice: Lucia Kaplowitz, violina; Magdalena Orehovec, violina i Iva Milat, violončelo.

Utjelovljena Božja Riječ dar je svima nama, a ovi su nam mladi glazbenici darovali ono najbolje što su znali i u prohladnoj crkvi zagrijali srca te nas još više ujedinili u molitvi za mir, potaknuli na solidarnost s dominikanskom braćom i sestrama koji žive i djeluju u teškim uvjetima u svijetu, a osobito u Venezueli. Prema sudu mnogobrojne publike nadamo se opet u našoj crkvi ugostiti SO DO orkestar djece i mladih El Sistema Hrvatska.

U udruzi provode program glazbene edukacije djece i mladih prema svjetski poznatom programu El Sistema koji je nastao u Venezueli. Cilj je glazbena naobrazba, ali ne i najvažniji. Onaj najvažniji je društveni aspekt jer je program primjenjiv za rješavanje mnogih problema s kojima se danas mladi susreću. Glazba obogaćuje emocionalni i intelektualni razvoj, a orkestar razvija osjećaj pripadnosti, potiče bolju komunikaciju, razvija timski rad, solidarnost, odgovornost prema sebi i drugima. Uz ta dva glavna sredstva svoga rada, glazbu i orkestar, drže da pridonose razvoju i ulaganju u mlade s ciljem ostvarivanja njihova punog potencijala.

2021-12-19 - Koncert-crkva-Pescenica