Kip bl. Augustina Kažotića nastavlja svoj put po našoj župi

2022-425 -Kip bl. Augustina po obiteljimaNa prošlogodišnji blagdan zaštitnika naše župe, 3. kolovoza 2021., započela je dvogodišnja priprema za veliki jubilej koji ćemo proslaviti sljedeće godine. Tada se, naime, navršava 700. godišnjica smrti našeg Blaženika. Dominikansko laičko bratstvo bl. Augustina Kažotića, koje djeluje u našoj župi, na taj je poticaj osmislilo jedinstveni pothvat kako bi se cijela župa, a i šire, još bolje upoznala i povezala s našim velikim hrvatskim sinom, koji je još uvijek premalo poznat i u našoj župi i u našem narodu.

Nabavljen je kip visine 57 cm, s pločicom i natpisom 1323.-2023., koji je na svečanoj misi blagoslovio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Kip je već sutradan krenuo na svoje dvogodišnje putovanje. Po 9 dana boravi u jednoj obitelji koja tih dana moli devetnicu našem Blaženiku, svakodnevnu molitvu za njegovo proglašenje svetim, te ostale molitve po izboru. Uz kip je i knjiga dojmova u koju obitelji upisuju svoje dojmove uz „druženje“ s blaženim Augustinom.

Sveukupno, kip će pohoditi 82 obitelji koje se prijave, a vratit će se u našu župu na dan velikog jubileja. Trenutno je kip kod 27. obitelji, i svi puni radosti potvrđuju produbljenje svog odnosa prema našem Blaženiku. Prijaviti se možete na mob. 098 40 96 39 (Laura).

O posebnim oblicima pobožnosti prema bl. Augustinu Kažotiću i o pripravi za 700. obljetnicu negove smrti posvećena je i emisija „Dominik – propovjednik milosti“ na Radio Mariji 26. travnja 2022., s početkom u 10.30 sati. Urednica emsije je Ana Buljat.
Gosti su fr. Marin Golubović, OP, Laura Katarina Jagodić i Davor Augustin Tkalčević.