Advent "u rukama" DOME

2013-11-20-naslovnaVrijedne ruke mladih "DOMAŠA" i ovog će adventa razveseliti mnoge župljane. Sedmu godinu zaredom maštoviti i radišni mladi članovi naše župe primili su se posla – kreiranja i izrađivanja adventskih vijenaca. Na redovitom terminu sastajanja DOME, četvrtkom u 20 sati, kroz dva tjedna prije ulaska u došašće mladi se bave kreativnim radom kako bi na vrijeme osigurali vjenčiće svojim župljanima.

Neki od starijih članova DOME u svojim rukama imaju već više godina iskustva pa je za njih slaganje vijenaca išlo kao od šale, dok su se mlađi članovi na trenutke mučili s vezanjem borovih grančica, lijepljenjem ukrasa ili odabirom prikladnih svijeća, no ni to nije pokvarilo atmosferu u župnoj dvorani. Uza smijeh, neočekivane kolače i uz puno dobre volje polako su nastajali vijenci – mala remek djela vaših župljana.

Kako bi svi spremno dočekali došašće, članovi DOME vijence će prodavati ispred crkve već ove nedjelje, 24. studenog, nakon svih svetih misa. Za one neodlučne, DOMA će složiti još pokoji vjenčić, tako da i 1. prosinca nakon misa možete zaviriti na štand s vijencima i pogledati što se to „kuha“ u DOMI.

 

 

Dora Žic