Posao po zagovoru našega blaženika

kazoticKao samostan i župa pod zaštitom bl. Augustina Kažotića, imamo obvezu promicati štovanje našega blaženika i moliti za njegovo proglašenje svetim. Od velike pomoći na tome putu ste i Vi poštovani štovatelji dičnog Trogiranina koji nam možete slati svoja vjernička iskustva koja ste doživjeli utječući se zagovoru blaženog Kažotića.

Jedno takvo iskustvo u pisanoj formi, primili smo jučer. U nastavku donosimo najvažnije dijelove pisma uz malu tekstualnu intervenciju: "Pišem vam svjedočanstvo što sam dobio milost po molitvi Bl. Augustina Kažotića u raznim potrebama. Ima par dana sam tu molitvu našao u sestrinoj Bibliji, a izmolija sam je za nakanu da dobijem posao jer smo ja i moja obitelj na rubu siromaštva. Zadnjih nekoliko mjeseci sam bez posla, majka me uzdržava…

Premda sam ima neke ponude i obećanja: javimo ti uskoro da ćeš dobiti posao ali nikako i teško su dani prolazili… Međutim konkretan pomak se dogodio kad sam to popodne ušao u sobu i spontano uzeo Bibliju i u njoj našao molitvu Blaženom Augustinu Kažotiću u raznim potrebama; bio sam u totalnom beznađu ali nešto sam osjetio ili barem tako mislim da bi bilo dobro izmolit tu molitvu… Ali sutra me zvao bivši gazda u kojeg sam radio ima godinu dana i to u vrijeme ručka…, i reče mi: dođi u ponedjeljak 10.12. radit… Hvala vam na razumijevanju i hvala vam što njegujete i što radite da Hrvatska dobije još jednog svetca…"

Ime, prezime i adresa pošiljatelja pisma, poznati su samostanu bl. Augustina Kažotića.