Proslava blagdana našega blaženika i zaštitnika

1Z9A7278nv

Izvještaj oi fotografije s proslave Kažotićeva ove godine u našoj župi možete pročitati i pogledati na ovom LINKU!

U susret blagdanu Bl. Augustina Kažotića

Kažotićevo 2020.

plakat 2020

Prvopričesničko slavlje ( 1. dio)

IMG 3208U samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića u subotu 13. lipnja bilo je svečano slavlje Prve pričesti u kojem je sudjelovalo četrdeset i dva prvopričesnika, većinom iz osnovnih škola Petar Preradović i Prve katoličke osnovne škole. Ove su godine, zbog situacije s virusom COVID-19, prvopričesnici podijeljeni u dvije grupe. Druga grupa, koju sačinjavaju većinom učenici iz osnovnih škola August Cesarec i Fran Krsto Frankopan, ima slavlje Prve pričesti u subotu, 20. lipnja.

Prvopričesnici i njihovi roditelji u slavlju su sudjelovali pjesmom, čitanjem i molitvom. Posebnost ovogodišnje Prve pričesti je u tome što su prvopričesnici sjedili u klupi zajedno sa svojim roditeljima, sestrama i braćom. Svaki prvopričesnik je u svom prvom susretu za živim Bogom u euharistiji bio praćen od vlastite obitelji i njihovom vjerom.
Misno je slavlje predvodio p. Marko Bijelić OP, župnik u koncelebraciji s o. Vinkom Mamićem OCD, ravnateljem Prve katoličke osnovne škole.

 

 

Opširnije:Prvopričesničko slavlje ( 1. dio)

Kroz zagrljaj do iskustva vjere u Presveto Trojstvo

Blagoslov kipa bl. Augustina Kažotića

blagoslov-10

(Jučerašnju svetu misu i blagoslov novoga kipa Bl. Augustina Kažotića medijski su popratili HTV, Laudato TV, Informativna katolička agencija (IKA Večernji list. IKA-ino izvješće preuzimaju i drugi portali. A u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernji list donijet će veliki članak o blagoslovu kipa, župi  i autoru kipa. Izvještaj s naših dominikanskih stranica možete pročitati OVDJE!

Značenje i uloga Pedesetnice u našim životima

Najava blagoslova kipa bl. Augustina Kažotića

IMG 0164Postavljanjem kipa Bl. Augustina Kažotića na vanjskom zidu crkve prema ulici Grada Vukovara dovršeni su u potpunosti vizija i projekt pokojnog prof. dr. Borisa Magaša glede naše crkve. Postavljena skulptura našega prvoga blaženika djelo je akademskog kipara Zorana Jurića, koji je koncepcijom Bl. Augustina Kažotića koji blagoslivlja prolaznike, želio izraziti ideju o Kažotiću kao biskupu koji je cijelim svojim životom i djelom bio blagoslov, brinući se za duhovno i materijalno dobro vjernika biskupija Zagreba i Luccere. I sada kao blaženik jest onaj koji nam može i želi isprositi Božji blagoslov. Skulptura, visoka 250 cm, izljevena je u aluminiju u ljevaonici umjetnina „Ujević".

Blagoslov skulpture Bl. Augustina Kažotića, zaštitnika naše župe, crkve i samostana je u ponedjeljak, 01. lipnja, na blagdan Marije Majke Crkve, pod večernjom misom u 19 sati.

Opširnije:Najava blagoslova kipa bl. Augustina Kažotića

Isusova svećenička molitva - MOLITVA ŽIVIH I ZA ŽIVE

 

Satnica svetih misa i ispovijedanja

Untitled